Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η επίθεση στους ναούς του καπιταλισμού είναι μια επαναστατική πράξη και παράλληλα μια αξιοπρεπής στάση απέναντι σε μια δουλοπρεπή κοινωνία.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε να καλούμε το λαό σε ξεσηκωμό. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε αυτό το σάπιο σύστημα και τα τσιράκια του με κάθε κόστος. Εμείς δεν θα υποστείλουμε ποτέ την κοκκινόμαυρη. Εμείς όμως ποτέ δεν θα υποδείξουμε, δεν θα διατάξουμε, δεν θα κυβερνήσουμε. Η αναρχία δεν θα επιβληθεί παρά την θέληση των ανθρώπων. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ούτε και τον στόχο να αλλάξουμε τον κόσμο, ποιοί είμαστε εμείς καμμιά πεφωτισμένη πρωτοπορία;

Αν αλλάξουμε εμείς τον κόσμο θα είμαστε οι επόμενοι εξουσιαστές.
«Πάρε τον σκληρότερο επαναστάτη και κάν'τον τσάρο ανά πάσων των ρωσιών σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχεις ένα σκληρότερο τσάρο» -Μιχαήλ Μπακούνιν.

Η αναρχική ομάδα «Πυράκανθος» δεν θα καθοδηγήσει, δεν θα οργανώσει, δεν θα κατευθύνει ποτέ κανέναν σε οποιαδήποτε μορφή αντιπαράθεσης με το κράτος και το κεφάλαιο. Ο λαός και κάθε αγωνιστής-στρια σύντροφος-ισσα θα επιλέξει από μόνος του το πως θα αντιπαρατεθεί με τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς που διαλύσαν κάθε αξία αυτής της κοινωνίας.

Η αναρχική ομάδα «Πυράκανθος» θα είναι όμως δίπλα σε όποιον-όποια σταθεί στο ύψος του με περηφάνεια, ήθος και αξιοπρέπεια. Θα είναι μια ανάσα μακρυά από όποιον-όποια κρατήσει σε ψηλό επίπεδο το φρόνημα, την ιδεολογία του, τα πιστέυω του, ακόμα και αν δεν συμφωνούμε πλήρως.

Ο διαχωρισμός οπότε των ανθρώπων που κατηγορήθηκαν από τη καθεστωτική φρουρά της πόλης των Τρικάλων για την επίθεση στις τράπεζες είναι αναπόφευκτη.

Μπαχαλίστικες συμπεριφορές ψυχικά και πνευματικά αρρωστημένων τύπων δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, δεν μπορούν να στηριχτούν, δεν έχουν σκοπό και ήθος, παραπέμπουν σε φασιστοχουλιγκανικές γκρούπες που είναι ξένες προς τον χώρο. Γι' αυτόν το λόγο στον συγκεκριμένο άνθρωπο (τον 28χρονο) η Α.Ο. Πυράκανθος ζήτησε να απομακρυνθεί 2 εβδομάδες πριν. Από τις πορείες μας όμως δεν αποκλείστηκε και ούτε θα αποκλειστεί κανένας, εμείς δεν είμαστε ΠΑΜΕ και δεν θα γίνουμε ποτέ γιατί δεν γουστάρουμε στρατούς έστω και αν είναι κόκκινοι.

Όσον αφορά την 18χρονη δεν αξίζει κανένα σχόλιο, σαν μάρτυρας κατηγορίας του πρώην συντρόφου της έχει μια τελευταία ευκαιρία να μπαλώσει την χαμένη της αξιοπρέπεια, αν χάσει και αυτήν την ευκαιρία θα είναι άξια της μοίρας της και θύμα του επιπόλαιου δειλού χαρακτήρα της.

Όσο για τον Δ.Α. και τη συντρόφισσα Ε.Π. η αναρχική ομάδα «Πυράκανθος» θα είναι δίπλα τους με κάθε τρόπο και μέσο, κράτησαν ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας δικαιολογώντας πλήρως την ταύτισή τους με τον χώρο. Το υψηλό φρόνημα και το ψυχικό σθένος που έδειξαν (ειδικά η συντρόφισσα με τα τόσα προβλήματα) μας αναγκάζουν να είμαστε έτοιμοι για όποια θυσία χρειαστεί.
ΕΦΗ - ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Όσο για σας προστάτες λαϊκιστές νταβατζήδες του πολίτη, αν νομίζετε ότι βγάζοντας από τη μέση έναν συγκεκριμένο σύντροφο που με νύχια και με δόντια προσπαθήσατε να τον τυλίξετε σε μια κόλλα χαρτί για να διαλύσετε το αγκάθι που λέγεται ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΣ σας πληροφορούμε ότι και ένας να μείνει από μας ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΣ θα υπάρχει. Γιατί η Α.Ο. ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΣ είναι ιδέα, γεννήθηκε από την ανάγκη έκφρασης του αναρχικού τρικαλινού λαού και όχι μόνο. Υπάρχει και θα υπάρχει σε πείσμα όσων θέλουν την καταστροφή της, γιατί πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα απαιτούν τα μέσα που παράγουν μια ελεύθερη και ανεξάρτητη ζωή για μας και για όλους για όσους το θέλουν. Γιατί θα υπάρχουν άνθρωποι που με το λόγο τους και τον τρόπο ζωής τους θα προωθούν μια ελεύθερη συμφωνία  για τις μεταξύ τους σχέσεις. Γιατί θα υπάρχουν αγωνιστές-στριες σύντροφοι-ισσες που θα υπερασπίζονται ακόμα και με τη ΒΙΑ την πολιτική τους αυτονομία ενάντια σε όποια κρατική ή παρακρατική επιβολή. Η Α.Ο. ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΣ θα υπάρχει για να δίνει συμβουλές όταν έχει να κάνει προτάσεις και να διδάσκει όταν πιστεύει ότι ξέρει κάτι περισσότερο από τους άλλους. Ακόμα όμως και αν γίνουν όλα αυτά δεν πρόκειται να φτάσουμε στην ΑΝΑΡΧΙΑ γι' αυτό στόχος μας μοναδικός είναι να κάνουμε ένα βήμα προς αυτή.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συντρόφους-ισσες να πάρουν μέρος σε όποιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης γίνουν για τους 2 συντρόφους μας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε όλους τους συλληφθέντες της 12ης Φεβρουαρίου.

Χαιρετίζουμε τον αγωνιζόμενο λαό της νοτιοανατολικής χερσονήσου των βαλκανίων που εν συντομία ονομάζουμε Ελλάδα και καλούμε το λαό για πολλοστή φορά:

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Με μεγαλύτερη ορμή, με μεγαλύτερη θέληση, και πίστη στο δίκιο του αγώνα. Προπάντων όμως με μεγαλύτερη γνώση γιατί όπως είπε και ο Jim Morrison «Φοβού τους Κύριους που βρίσκονται μυστικά ανάμεσά μας. Οι Κύριοι είναι μέσα μας. Γεννημένοι από οκνηρία και δειλία.» (Jim Morrison - "The new creatures").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου