Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αλληλεγγύη στους εργάτες για την ανατροπή


Η ελληνική χαλυβουργία είναι μία από τις τρεις βιομηχανίες που ελέγχουν την παραγωγή σιδήρου (με τεράστια κέρδη) έχοντας το μονοπώλιο στην Ελλάδα.
Η εργοδοσία εφαρμόζωντας το σχέδιο των εκμεταλλευτών-αφεντικών έχοντας σαν δικαιολογία την «οικονομική κρίση» προσπαθεί να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα, την εργασιακή βαρβαρότητα, με μειώσεις μισθών, ανασφάλιστη εκ περιτροπής εργασία από σκλάβους-εργάτες.
Τότε λοιπόν δημιουργείται ισχυρή αντίδραση από πλευράς εργατών που κορυφώνεται μετά τις απολύσεις 34 αρχικά εργατών και απειλές για πολύ περισσότερες.
Ο αγώνας των εργατών της ελληνικής χαλυβουργίας είναι η αρχή σε παρόμοιες συμπεριφορές αφεντικών-εκμεταλλευτών όπως ALTER - Ελευθεροτυπία κλπ.
Ο αγώνας των εργατών της χαλυβουργίας όπως και όλων όσων βιώνουν την εργασιακή τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει ο Μάνεσης (στη συγκεκριμένη περίπτωση) και οι λοιποί αφέντες πρέπει να κερδιθεί.
Μετά από ένα μήνα καί αγώνα η έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση είναι το όπλο, το μέσο, για να νικήσουμε κράτος και αφεντικά ντόπια και ξένα και να ανατραπούν τα σχέδιά τους για υποταγή και εκμετάλλευση ανθρώπων που ήδη βιώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Καθημερινή πραγματικότητα εργατικά ατυχήματα, μεγαλύτερα ή μικρότερα. Ενδεικτικά για το πως αντιμετωπίζει η εργοδοσία τους ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκαύματα, ακρωτηριασμούς -δηλαδή σαν αναλώσιμα υλικά-, είναι και το αποκορύφωμα της απάνθρωπης συμπεριφοράς η αποζημίωση που έδωσε η εργοδοσία στον άτυχο εργάτη που έχασε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω του καυτός χάλυβας.
ΤΟΣΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΟΣΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΝΟΣΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.

Έχοντας απέναντί τα ΜΜΕ που συνειδητά και έντεχνα αποκρύπτουν και διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα αφού οι ιδιοκτήτες-μεγαλοεργολάβοι είναι στην ίδια πλευρά και κάνουν τα ίδια στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις επιχειρήσεις τους.
Έχοντας απέναντι το κράτος που σιγοντάρει (γιατί σπάει εργατικές και όχι αντιδράσεις-εξεγέρσεις σε βάθος χρόνου) βάζοντας τα δεκανίκια τους (ΔΙΚΑΣΤΕΣ) ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΝΤΑΣ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΟΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΝΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Σε μια εποχή που παιδάκια λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία τους (που είναι χωρίς θέρμανση) με ανύπαρκτα βιβλία και αποτελούν το ανέκδοτο της δωρεάν παιδείας.
Σε μια εποχή που οι φοιτητές έχουν μάυρο εργασιακό μέλλον στην Ελλάδα και αναγκάζονται να βρουν διέξοδο στο εξωτερικό.

Η εκκλησία μας κοροϊδεύει κατάμουτρα με τα συσίτια, ενώ θησαυρίζει στη καρδιά της οικονομικής κρίσης (π.χ. μεγαλομέτοχος της τράπεζας Κύπρου είναι η ιερά μητρόπολη Κύπρου - η Κύπρος ως γνωστόν είναι ελληνική.)

ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΤΑΡΕΕΙ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.
ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.
ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ, ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου