Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Μικροφωνική Αλληλεγγύης - Δράσεις


Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε Μικροφωνική Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κρεμάστηκε πανό : ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΤΡΩΓΕΣ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥΛΑΣ  ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ.
Μοιράστηκαν 3 κείμενα σε 1000 αντίτυπα.
1.

Κείμενο των 300 μεταναστών απεργών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη.
Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους.
Το τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμάς. Όσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όσο ακριβαίνουν τα πάντα, τόσο ο μετανάστης παρουσιάζεται ως φταίχτης, ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών. Η προπαγάνδα φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και οργανώσεων έχει πλέον γίνει η επίσημη γλώσσα του κράτους για το μεταναστευτικό. Η φρασεολογία τους αναπαράγεται πλέον αυτούσια από τα ΜΜΕ όταν μιλάνε για εμάς. Οι «προτάσεις» τους πλέον εξαγγέλλονται ως κυβερνητικές πολιτικές. Τείχος στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις. Πάνε να πείσουν τους έλληνες εργαζόμενους, πως συνιστούμε ξαφνικά απειλή για αυτούς, πως εμείς φταίμε για την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται από τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις.
Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα την δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες. Μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας. Ζητάμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες. Ζητάμε από τους έλληνες συναδέλφους μας εργαζομένους, από κάθε άνθρωπο που τώρα υποφέρει κι αυτός από την εκμετάλλευση του ιδρώτα του, να σταθεί δίπλα μας. Να στηρίξει τον αγώνα μας, για να μην αφήσει να επικρατήσει και στο δικό του τόπο το ψέμα και η αδικία, ο φασισμός και η απολυταρχία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Αυτό δηλαδή που έχει επικρατήσει και στις δικές μας πατρίδες και μας ανάγκασε να ξενιτευτούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, εμείς και τα παιδιά μας.
Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη. Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.
Ιανουάριος 2011
Η Συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας

2.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ

'' Κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες '', '' κίνδυνος για την υγεία και τη δημόσια τάξη '', '' οι μετανάστες καταργούν το άσυλο '' και άλλες αηδίες από τους πλούσιους δημοσιογράφους και τα αφεντικά τους , που τους πιάνει πάντα ξαφνικό ενδιαφέρον όταν απειλούνται τα συμφέροντά τους. Ας πούμε τα πράγματα έτσι όπως έχουν.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Οι άνθρωποι που μεταναστεύουν από τη γη τους είτε επειδή το θέλουν, είτε γιατί αναγκάζονται , κατάσταση που στην πραγματικότητα κυριαρχεί. Πόλεμοι, Φτώχεια, Ανεργία, Πολιτικές διώξεις, Φυσικές καταστροφές... Αυτά τα πράγματα δεν τα δημιούργησαν οι καταπιεσμένοι αλλά οι καταπιεστές. Τα αφεντικά κοιτάνε πως να εκμεταλλευτούν περισσότερο τα κύματα των μεταναστών ( όπως κάνουν και με τους ντόπιους εννοείται ) για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τους εξαθλιώνουν. Οι εξουσιαστές δημιούργησαν τα έθνη-κράτη, τα σύνορα, τους στρατούς, τις θρησκείες. Η εξουσία επέβαλε στην κοινωνία με το πρόσχημα της ''ελευθερίας'', την εθνική και κρατική ενότητα. Αυτό δεν είναι ελευθερία , είναι ΧΟΥΝΤΑ.

Πανελλαδική Απεργία Πείνας των 300 μεταναστών σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Οι μετανάστες σε συνεννόηση με αλληλέγγυους και γνωρίζοντας ότι μια αίθουσα του κτιρίου της Νομικής δεν χρησιμοποιείται εγκαταστάθηκαν στο χώρο. Οι ίδιοι σε ανακοίνωση τους λένε ότι εργάζονται στις πόλεις που διαμένουν και δεν έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Ο αγώνας τους επιδιώκει την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών στη βάση ίσων δικαιωμάτων με τους έλληνες εργαζόμενους. Παλεύουν για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για μια αξιοπρεπή ζωή.

Από τις μεγαλύτερες Απεργίες Πείνας και με δεδομένο το συμβολισμό ( ο κόσμος βράζει, Εξεγέρσεις ξεσπάνε σε κάθε μεριά του πλανήτη) ενόχλησε τόσο την εξουσία που άρχισε μια ανελέητη επίθεση Παραπληροφόρησης με τα ΜΜΕ , και όλα τα κόμματα δεξιά και αριστερά. Σκοπός να εξαπατήσουν την κοινωνία όπως πάντα έκαναν, να της δημιουργήσουν φόβο , να τονώσουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό, να βάλουν τον ένα καταπιεσμένο έναντι στον άλλο.

Στις 27/1 το απόγευμα τα πανεπιστημιακά αφεντικά ( πρυτάνεις ) λένε στον εισαγγελέα να άρει το άσυλο. Παράλληλα χιλιάδες μπάτσοι βρίσκονται στο κέντρο αποκλείοντας ολόκλητα τετράγωνα και απαγορεύοντας την κίνηση σε πεζούς. Παρά το ότι περικυκλώνουν την Νομική χιλιάδες αλληλέγγυων διαδηλωτών κατακλύζουν το κέντρο. Από 'κει και μετά αρχίζει ένα άθλιο σόου διαπραγματεύσεων μεταξύ μπάτσων, εκπροσώπων αριστερών κοινοβουλετικών κομμάτων και ατόμων από τη Νομική με σκοπό την μετακίνηση των απεργών σε άλλο κτίριο και με απώτερο σκοπό των εκτόνωση της κατάστασης και την κούραση μεταναστών και αλληλέγγυων.

Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ

28/1 στις 3:30 τα μεσάνυχτα οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι βγαίνουν από τη Νομική , και κατευθύνονται σε άλλο κτίριο που συμφωνήθηκε. ( να σημειώσουμε ότι το κτίριο δεν έχει θέρμανση και μπάνιο). Στον δρόμο για το νέο κτίριο ενώθηκαν με εκατοντάδες αλληλέγγυους που περίμεναν ώρες στο δρόμο.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
Οι μετανάστες απεργοί πείνας παραμένουν στα αιτήματά τους.

ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πυράκανθος

3.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου